diumenge, 7 de juny del 2009

Bill Viola

Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels pioner del videoart i reconegut internacionalment com un innovador i un clàssic al mateix temps. En els trenta-cinc anys d'activitat professional, Viola ha produït obres de vídeo, instal·lacions arquitectòniques virtuals, sons ambientals, actuacions de música electrònica i obres per a ser emeses en televisió.

Bill Viola ha estat proclamat guanyador de la XXI edició del Premi Internacional Catalunya 2009 com a reconeixement “de la seva obra alhora artística i tècnica, personal i espiritual, mitjançant l’ús del videoart, del qual n’és pioner”.




Reflecting Pool. Durada:7'.
Aquesta és una de les obres més importants del videoart. Tracta de les aparicions idesparicions del reflex d'un cos sobre l'aigua.








Pietà de Masolino


Emergence està basada en una obra del pintor del s. XV Masolino, considerat un dels iniciadors del Renaixement. Aquesta obra segueix l'estètica de pintors com Giotto, Duccio o Massaccio, a través del color i la composició equilibrada a partir de formes geomètriques (composició basada en el triangle format pels tres personatges ), es desenvolupa una escena que creua passatges de l'enterrament de Crist i la Resurrecció. Resulta emocionant l'aparició del cos blanc com el marbre i com es recollit, abraçat i plorat per les figures femenines, en un ambient de tristesa continguda.

White Space was created as a variation on the theme of Creation. The work uses the Creation story of Adam as a guide ("formed man from the dust of the ground"). A human head appears as animated 'dust' as it emerges from and descends into a chalky white pool. While the non-narrative short film can viewed as the original "man" being created by God, there are also references to science-fiction and the head takes on a ghostly ethereal quality...like an alien being from another planet. Influences of David Lynch as well as the repetitious music of minimalist composers Philip Glass and Steve Reich can also be seen. In addition to directing the video, Jym Davis also appears in the work.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada